Portfolio

byt DT

STAV - REALIZACE

Projekt představuje přestavbu bytu v novostavbě bytového domu v Praze-Počernicích. Původní dispozice byla řešena klasickým způsobem a nevhodné řešení představovalo zejména umístění skladovacích prostor dvou komor přímo k nejhodnotnější fasádě střešního bytu směrem na střešní terasu. Poloha stoupaček již byla dána projektem a bylo možné popuze upravit dílčím způsobem dispozici. velká okna na terasu byla otevřena do nově vzniklého kuchyňského prostoru. Kolem jader bylo soustředěno celé zázemí bytu v podobě koupelny a prádelny. Prvním změnou byla také změna orientace obytných místností - obývací pokoj směrem k západu a ložnice směrem k východní straně.

Výsledkem je uvolněná dispozice kolem centrálního bloku, který je řešen jednotnou formou nábytku, obkladu stěn a dveří.

užitná plocha bytu: 116,5m2

0