Portfolio

rekonstrukce rodinného domu, Pečky

STAV - PROVÁDĚCÍ PROJEKT, PROBÍHAJÍCÍ REALIZACE

Dům byl původně řešen jako jednopodlažní s nevyužívaným prostorem půdy a s částečně podsklepenou částí.

V přízemí byl dům rozdělen na 3 obytné místnosti. V centru dispozice bylo umístěno sociální zázemí.Vstup do půdních prostor byl pomocí venkovního přistavěného dřevěného schodiště. Půda byla původně zcela nevyužívaná.Dům byl zastřešen sedlovou střechou opatřenou pálenou krytinou. Zdivo bylo z venkovní strany omítané břízolitovou omítkou.

Objekt je po dispoziční stránce upraven pro bydlení 4 členné rodiny. V přízemí jsou spojeny původní pokoje do jednoho prostoru obývacího pokoje s integrovaným kuchyňským koutem.  Ze zádveří se vstupuje přímo do obývacího pokoje, jehož součástí je schodiště do podkroví, dále ložnice, která je spojena dveřmi s kuchyňským koutem.Obývací pokoj je oproti vstupní části zádveří a ložnice snížena o úroveň jednoho schodišťového stupně. Toto řešení bylo vytvořeno zejména z důvodu velké konstrukční výšky patra. Z obývacího pokoje je přístup přímo na přístupový chodníček a zahradu. Prostor kuchyňského koutu je také vyvýšen o 1 schoduišťový stupeň. V tomto případě jde o esteticý záměr vytvoření jakési prostorové krychle kuchyně, omezené nábytkovou sestavou, podlahou a sníženým stropem. Všechny tyto konstrukce by byly opatřeny stejnou nebo podobnou povrchovou úpravou a jednotnou výraznější barvou.Objekt je z vnější strany navržen tak, aby neměnil původní tvar objektu. Původní půdorysná stopa objektu je zachována a návrhem nedochází k žádným přístavbám zvyšující zastavěnou plochu objektu. Tvar střechy a sklon zůstává ponechán. Štítová stěna je obložena dřevěným masivním obkladem z dřevěných hranolů Fasáda do ulice a zahrady je obložena měděným plechem s falcovou úpravou se stojatou drážkou.Zahrada domu je dojmově rozdělena na dvě části-část pro příjezd a stání automobilů a část zatravněnou . Obě části jsou odděleny konstrukcí z drátěné nerezové sítě, která slouží pro uchycení popínavých dřevin a vytváří tak uzavřené prostředí vnitřní zahrady oddělné od stání automobilů.

Zastavěná plocha: 109m2

0